Alla har vi varit nybörjare 🙂

Fokuset på våra nybörjarkurser är att ha kul, lära sig grunderna av dansen, och dansa med trevliga människor. Man behöver absolut inga förkunskaper för att gå på våra nybörjarkurser. 

  • Kurslängden är 8 veckor om inte annat anges
  • Varje lektion är 70 minuter  lång. 
  • Pris: 1200 kr ordinarie pris, info om rabatter finns här.

Behöver jag anmäla mig med en partner?

Nej, vi kör partnerrotation på alla våra parkurser. 

Kan jag prova innan jag anmäler mig?

Ja! Vi har öppet hus ungefär en vecka innan kursstart. Dessa sker vanligtvis i januari, april, augusti och oktober. Ibland har vi även prova på-lektioner för nybörjare innan våra socialdanskvällar.

Kan jag anmäla mig om jag inte förstår svenska?

Våra instruktörer pratar oftast svenska och engelska, ofta blir lektionerna en mix av de två språken beroende på vilka som deltar. Ibland har vi instruktörer som endast pratar engelska men på parkurserna har de oftast en partner som talar svenska. 

Vad säger våra elever?

Super nice people, open community and great dancing.

– Åsa

I took the beginner's course and must give the teachers the highest grades. They were not only very good at teaching but treated everyone with warmth and respect. A big shout out to you guys, see you on the dance floor

– Jan

Very nice place with good leaders and welcoming environment

– Birgitta

Kolla in våra aktuella kurser!

Vanliga frågor

Är jag antagen?

Jag har registrerat mig på en kurs men inte fått något antagningsbesked än. Fick jag plats? Oftast är svaret ja. Ibland väntar vi lite med antagningsbeskeden tills vi vet att vi har tillräckligt många deltagare för att genomföra kursen, och ibland är det överskott på en av dansrollerna, men du bör ha fått ditt besked senast en vecka före kursstart och i de allra flesta fall brukar det lösa sig. Speciellt om du anmält dig i god tid.

Måste jag vara medlem för att gå en nybörjarkurs?

Nej, men om du vill gå en fortsättningskurs behöver du teckna medlemsskap. Mer info om det här.

Om du är medlem så får du 100kr rabatt på nybörjarkurserna.

Vilken dans ska jag välja?

Bra fråga! Alla danser har sin unika karaktär, men också mycket gemensamt.  Kom när vi har öppet hus så får du prova på hela vårt utbud. Du kan även läsa igenom det vi skrivit om varje dans och de videoklipp som vi länkat.

Code of Conduct

För oss är det väldigt viktigt att vi har en trygg och inkluderande miljö på våra kurser och danskvällar. Om du är ny så vill vi att du läser igenom och går med på vad som står i vår code of conduct.

Swedish Swing Society

Vi är en förening som brinner för allt som har att göra med swing- och bluesdans. Välkommen hem till oss. Här kan du dansa lindy hop, balboa, blues, stepp och autentisk jazz.

Följ oss på sociala medier