Autentisk jazz

Autentisk jazz är lekfull, utmanande och uttrycksfull, du har möjlighet att jobba med din kroppskontroll, rytmikkänsla och dansteknik utan en partner.

Hitta din stil

Autentisk jazz är en solodans som tillkom under jazz-eran på 20-, 30-, och 40-talet.

Många av de klassiska rutinerna, som Big Apple, Shim Sham Shimmy och Trunkey Doo innehåller välkända steg som Shorty George, Suzy-Q och Apple Jacks, ser mer eller mindre likadana ut idag som på den tiden. Autentisk jazz innehåller steg och figurer som har inspirerats av bl.a. stepp, afrikansk dans och charleston. Sen dess har nya steg tillkommit, dock utfört i samma traditionella stil för att skilja dom åt från den mer moderna jazzdansen och baletten.

Autentisk jazz kommer, förutom att förbättra din rörlighet, musikalitet och personliga stil, även förbättra din förståelse av jazzens struktur både som solodansare och på det sociala dansgolvet. Många jazzsteg används även i swingdanser för par som individuella variationer och förda turer.

ILHC 2013 – Strictly Balboa – Finals – All Skate

Our teachers participate in shag perforamnce at Herräng Dance Camp

Kolla in våra aktuella kurser!

Swedish Swing Society

Vi är en förening som brinner för allt som har att göra med swing- och bluesdans. Välkommen hem till oss. Här kan du dansa lindy hop, balboa, blues, stepp och autentisk jazz.

Följ oss på sociala medier