Balboa

Balboa är en dans från 30-40-talet som växte fram på den amerikanska västkusten. Den har ett eget grundsteg, men dansas till samma musik som Lindy Hop, vilket gör det enkelt att mixa danserna. Balboa dansas till alla tempon, men ofta i lite högre tempo än Lindy Hop.

Lär dig allt du behöver veta om balboa hos oss

Dansens historia

Fram tills tidigt 2000-tal var Balboan så gott som ickeexisterande utanför Los Angeles, men på bara ett decennium har dansen hunnit sprida sig över hela världen. I Stockholm finns det en liten men aktiv scen med Balboadansare, med återkommande danskvällar dedikerade till dansen, utöver alla de vanliga swingkvällarna där det självklart också går utmärkt att dansa Balboa.

Är du intresserad av att lära dig mer om Balboans historia föreslår vi att du börjar på denna sida för en översikt skriven av Bobby White som är en internationellt erkänd Balboainstruktör.

Praktisk info och nivåer

På våra kurser roterar man, d.v.s. man byter partner så en förare dansar med alla följare på kursen och vice versa, även om du anmäler dig tillsammans med en danspartner. Ha skor för inomhusbruk och bekväma kläder.

CalBal Classic 2020: Pure Balboa Finals

CalBal Classic 2020: The Classic Finals – Fast Round

Kolla in våra aktuella kurser!

Swedish Swing Society

Vi är en förening som brinner för allt som har att göra med swing- och bluesdans. Välkommen hem till oss. Här kan du dansa lindy hop, balboa, blues, stepp och autentisk jazz.

Följ oss på sociala medier